Visco koppeling

Auto-ongelukken gebeuren steeds vaker

Geplaatst op

In het verkeer gebeuren er dagelijks ongelukken. Jaarlijks raken meer dan 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk. Deze gebeuren vaak binnen de eerste vijf minuten van een rit en binnen 5 kilometers van de woonplaats. Dit komt doordat mensen dit gebied het beste kennen dus minder oplettend zijn. De meeste verkeersongelukken gebeuren met een personenauto. Maar wat moet je precies doen als je een ongeluk hebt gehad? 

Oorzaken

30% van alle dodelijke ongevallen worden veroorzaakt doordat een auto te snel rijd. Hoe sneller je rijd, hoe minder je ziet. Ook heb je veel korter de tijd om te reageren. Tevens wordt de klap groter wanneer je te hard rijdt. Een andere oorzaak van de meeste auto-ongelukken is het gebruik van mobiele telefoons. Hierdoor ben je met twee dingen tegelijk bezig en heb je dus je aandacht te verdelen. Daardoor zul je nooit 100% van de situatie om je heen zien. Maar 50% is onder je aandacht. Hierdoor kun je gemakkelijker een ongeluk veroorzaken. 

De laatste grote oorzaak is vermoeidheid of ziekte. Wanneer jij niet optimaal lichamelijk bent, zul je ook zo niet reageren. Wanneer je heel moe bent en in de auto stapt, reageert je 2 à 3 seconden later dan normaal. Dit kan ervoor zorgen dat je een situatie niet goed inschat en veel te laat remt. 

Reparatie van de auto

Na een ongeval is er meestal schade aan de auto. Deze zul je naar de garage moeten brengen. Het kan zijn dat een auto total los is, maar het kan ook zijn dat de auto gerepareerd moet worden. Dat zijn vaak flinke kosten. Deze kun je, wanneer de schuld van het ongeluk bij de tegenpartij lag, bij de tegenpartij claimen. Hiervoor kun je het beste een letselschade advocaat voor inschakelen. 

Letselschade advocaat

Een letselschade advocaat helpt je bij het claimen van schade bij de tegenpartij. De letselschade advocaat die je inhuurt heeft hiervoor een studie gevolgd en is gespecialiseerd in het claimen van schade. Hij kan je hierbij helpen, wanneer je dit nodig hebt.  Een letselschade advocaat weet namelijk precies welke procedure je moet doorlopen. De kosten van een letselschade advocaat kunnen worden gedeclareerd bij de tegenpartij, wanneer de schuld wordt erkend. Hierdoor hoef je dus niet zelf te betalen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over auto’s? Lees dan zeker onze informatieve blogs!

Contactgegevens

Via info @ visco-koppeling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden