Visco koppeling

De voordelen van sloopauto´s

Geplaatst op

Veel mensen hebben oude nutteloze auto’s. Doe ze weg, maak je garage of opslag vrij en geef geen geld meer uit om ze te proberen te repareren! De chemicaliën en zuren die deze verroeste oude auto’s produceren zijn schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Het is zeker zo dat sloopautos je voordelen bieden, wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf hebt in sloopauto´s. Lees snel mee en check de voordelen die we hieronder voor je verzameld hebben. 

Wist je dat het slopen van je auto het milieu kan helpen?

Legale autosloopcentra moeten zich houden aan milieuregels die het recyclen van verschillende onderdelen en materialen behelsen. De bestaande metalen die worden gerecycled, voorkomen bijvoorbeeld dat er nieuwe mineralen en metalen moeten worden gedolven.

Voordat de regelgeving van kracht werd, was autosloop schadelijk voor het milieu, omdat giftige vloeistoffen die zich in de auto bevonden niet werden afgevoerd voordat ze werden samengeperst. Dit veroorzaakte verontreiniging van watersystemen, en de grond op sloopwerven kon ongelooflijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mensen.

Tegenwoordig helpen milieuregels om de giftigheid van het slopen van auto’s te beperken, en materialen zoals kwik worden op de juiste manier verwijderd en gerecycled. Autosloopcentra moeten ook over de nodige uitrusting beschikken om met gevaarlijke materialen om te gaan en moeten over een degelijke infrastructuur beschikken om het weglekken van giftige materialen te voorkomen. Jij draagt dus een steentje bij als het gaat over voorkomen van gif in de natuur. 

Slooponderdelen kunnen worden gerecycleerd

Als het gaat om het slopen van je auto, is het het beste om rond te shoppen voor de beste deal. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het bedrag dat je krijgt voor het slopen van een auto, maar als alle onderdelen intact zijn, zul je zeker meer krijgen dan wanneer je de onderdelen verwijdert. Sommige onderdelen kunnen waardevoller zijn dan je denkt.

Dit is nog een reden waarom autosloop goed is voor het milieu. Onderdelen kunnen worden gerecycled voor een andere auto. Van banden en spiegels tot accu’s en radiatoren, veel van de onderdelen in je auto kunnen in een nieuwe carrosserie verder leven, waardoor ze niet verloren hoeven te gaan. Dit heeft een domino-effect: er hoeft minder van dat materiaal te worden gemaakt.

Om staal voor nieuwe auto’s te maken, worden grote hoeveelheden steenkool verbrand, waarbij broeikasgassen vrijkomen die vervuiling veroorzaken. Als we ervoor kiezen om te recyclen en de hoeveelheid staal die moet worden geproduceerd te verminderen, zal de impact op het milieu aanzienlijk kleiner zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over auto’s? Lees dan zeker onze informatieve blogs!

Contactgegevens

Via info @ visco-koppeling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden