Visco koppeling

Mythen en feiten over het dippen van je voertuig

Geplaatst op

De afgelopen jaren is het dippen van je auto flink in populariteit gestegen. Het is namelijk een betaalbare en veelzijdige manier om je voertuig een nieuwe look te geven. Echter zijn er, net als bij elk ander proces, enkele mythen en misvattingen die rondgaan over het dippen van je auto. In deze blog hebben we een aantal van deze mythen op een rijtje gezet, en ontkrachten we deze door de feiten te onthullen. Op deze manier kan je goed geïnformeerd beginnen aan het dippen van je auto.

Mythe 1: Dip coatings beschadingen de orginele lak van de auto

Feit: Dip coatings zijn ontworpen om de originele lak van je auto te beschermen, niet te beschadigen. In feite fungeren ze juist als een beschermende laag tegen krassen, steenslag en UV-straling. Wanneer de dip op de correcte manier wordt aangebracht en verwijderd, blijft de originele lak van de auto intact en ziet deze er nog zo goed als nieuw uit.

Mythe 2: Dip coatings zijn permanent en kunnen niet worden verwijderd

Feit: Zoals hierboven al kort toegelicht, is een van de grootste voordelen van dippen is dat de coating volledig verwijderbaar is. Wanneer je dus besluit dat je de kleur van je auto wilt veranderen, of juist terug wilt naar de originele lak, kan je de coating eenvoudig verwijderen met behulp van een speciale remover. Dit maakt dippen een flexibele en niet-permanente manier voor het aanpassen van je auto.

Mythe 3: Er zijn een beperkt aantal kleuren dip coatings beschikbaar

Feit: Dip coatings zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Deze variëren van matte en metallic, tot glanzend en chroomachtig, en van felle neon kleuren tot pastels. Hiernaast kunnen dips ook nog eens met elkaar gemengd worden, om zo aangepaste kleuren te creëren. Hierdoor zijn er eindeloze mogelijkheden om je auto geheel te personaliseren zoals je zelf wilt. Kijk voor de verschillende opties bijvoorbeeld eens naar het ruime assortiment kleuren van Spraydip.

Mythe 4: Alleen professionals kunnen je auto dippen

Feit: Hoewel professionals in ieder geval over de expertise en ervaring beschikken om een naadloze en hoogwaardige afwerking van je auto te garanderen, is het ook geheel mogelijk om je auto zelf te dippen. Met de juiste voorbereiding, materialen en instructies kunnen veel mensen met succes thuis hun eigen auto dippen. Dit kost wellicht wat geduld en tijd, maar het zal een hele leerzame ervaring zijn!

Of je nu overweegt om je auto te laten dippen of gewoon nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden, het is belangrijk om de feiten te kennen en de mythen te doorbreken. Met de juiste kennis en informatie kun je een weloverwogen beslissing nemen over het dippen van je auto en genieten van de voordelen van deze veelzijdige en betaalbare optie voor het aanpassen van je voertuig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over auto’s? Lees dan zeker onze informatieve blogs!

Contactgegevens

Via info @ visco-koppeling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden