Visco koppeling

Wat je wel en niet moet doen met een gehuurde auto

Geplaatst op

Wereldwijd worden er steeds meer auto’s verhuurd. Voornamelijk bedoeld voor zakenreizen en vakanties. Mocht je nog nooit een auto hebben gehuurd, dan zal het ongetwijfeld wel eens gaan voorkomen in je toekomstige reisplannen. Voordat je gelijk tegen allerlei zaken aanloopt is het handig om de tips in deze blog te weten. We behandelen wat je wel en niet moet doen met een gehuurde auto. Zo behouden we je voor de valkuilen waar je anders tijdens je eerste huurperiode aan zult lopen.

Kies de juiste verhuurpartij

Wanneer je plekken zoekt om een auto te huren, dan zul je er ongetwijfeld meerdere tegenkomen. Bekijk meerdere partijen en selecteer een beoogde auto die je zou willen huren. Check de voor- en nadelen en zet ze naast elkaar. De goedkoopste partij hoeft niet altijd de beste partij te zijn. Let bijvoorbeeld op de extra kosten en waar je voor verzekerd bent. We raden daarnaast aan om te huren bij een partij die de regio goed kent. Heb je bijvoorbeeld een auto nodig in Rotterdam? Ga dan ook een auto huren in Rotterdam

Wat te doen bij pech?

De huurpartij is verantwoordelijk om in goede auto’s beschikbaar te stellen. Deze zijn vaak nagecheckt. Toch kan het voorkomen dat je ineens met pech langs de weg staat. Wat moet je nu doen? Doe simpelweg wat je ook met je eigen auto zult doen. Bel de wegenwacht en bel vervolgens de verhuurpartij om de pech te melden. Er zullen dan diverse protocollen gevolgd worden. Daarom is het goed om van tevoren te weten waar je precies voor verzekerd bent. Bespreek dit van tevoren met de verhuurpartij, er kan dan bijvoorbeeld gekeken worden hoe snel mogelijk je een nieuwe huurauto kan krijgen en je weg kan vervolgen.

Let op de gemaakte afspraken

Bij het huren van een auto worden allerlei regels in het contract afgesproken. Probeer je hier simpelweg aan te houden. Zo kunnen er allerlei boeteclausules geactiveerd worden en dat zou zonde zijn. De huurperiode kan dan veel duurder uitslaan dan je had verwacht. Let bijvoorbeeld op het tijdstip en plek waar je de auto weer moet inleveren. Moet deze volgetankt zijn? En laat de auto netjes achter, net zoals je jouw eigen auto zult achterlaten. Op deze manier beleef je een makkelijke en probleemloze huurperiode.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over auto’s? Lees dan zeker onze informatieve blogs!

Contactgegevens

Via info @ visco-koppeling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden