Visco koppeling

Welke zaken moet je weten voordat je een auto koopt?

Geplaatst op

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen? Dan zijn er een paar zaken die je vooraf moet weten. Zo kan je proberen te voorkomen dat je een afgetrapte auto koopt. Vraag altijd bij de huidige eigenaar na of de auto problemen heeft opgelopen. Stel ook vragen over de huidige stand van de auto. Als je op bezoek gaat om de auto te bekijken, is het raadzaam om naar het onderhoudsboekje te vragen. Daarin staat precies wanneer met welke mankementen de auto gerepareerd is. Ook wordt er na iedere reparatie een notitie gemaakt van de huidige kilometerstand. Zo heb je een overzicht wanneer bij welke kilometerstand de auto een onderhoudsbeurt heeft gehad.

Fysiek de auto checken

Heb je een auto op het oog die te koop staat en wil je de huidige eigenaar benaderen om langs te gaan? Hier zijn een aantal punten wat bij het bezoeken van een auto, met name de exterieur van belang zijn:

  • Loop goed na of het lak krassen of schade bevat
  • Kijk of de kleur van verschillende auto-onderdelen met elkaar overeenkomen. Onderdelen zoals voor- en achterbumper.
  • Check altijd onder de motorkap of alles in orde is
  • Controleer alle lichten of ze nog werken. Check ook de knipperlichten, grootlicht en mistlicht (voor en achter)
  • Kijk of de velgen geen schade hebben en vraag of ze originele velgen zijn. Controleer eventueel of de velgen origineel zijn.
  • Check of de remblokken niet op zijn en loop na of de banden nog bruikbaar zijn.

Interieur van de auto

Voor aanschaf van een auto is het checken van het interieur ook van belang. Zo kan je kijken of de stoelen van de auto er heel en netjes uitzien. De knoppen met een functie kan je nalopen of ze naar behoren functioneren. Check ook of je ruitenwissers, knipperlichten, mist- en grootlicht werken. Loop na of de ventilatie/airconditioning werkt. Vergeet vooral niet of de schakelbak of automaatbak naar toe behoren functioneert. Want als je hiermee in de problemen komt, kan dit hoge financiële reparatiekosten hebben. 

Een vereiste voordat je met je auto op weg mag rijden

Er is een vereiste voordat je met je auto de weg op mag. Dat vereiste is het verzekeren van je auto. Sluit gemakkelijk een Volkswagen verzekering af om veilig op weg te kunnen rijden. Je bent verplicht om een basisverzekering af te sluiten, zodat je een minimale dekking hebt. Bij een minimale dekking wordt je vergoedt op schade, die door jou bij anderen veroorzaakt wordt. Wil je in verschillende situaties gedekt worden? Dan kan je altijd ervoor kiezen om een hogere autoverzekering af te sluiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over auto’s? Lees dan zeker onze informatieve blogs!

Contactgegevens

Via info @ visco-koppeling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden